Menu
Your Cart

KOÇ / MODERN ORTADOĞUDA İŞÇİLER VE ÇİFTÇİLER

KOÇ / MODERN ORTADOĞUDA İŞÇİLER VE ÇİFTÇİLER
KOÇ / MODERN ORTADOĞUDA İŞÇİLER VE ÇİFTÇİLER
237,60TL
Vergiler Hariç: 237,60TL
  • Stok: Stok Tükendi
  • Stok Kodu: KTKOÇ9786059389600
Satılan: 215

İmparatorluklar çağından ulus-devlete geçiş süreciyle birlikte çalışan kesim tarihin bir konusu olarak nasıl değerlendirilmeli? Sonraki dönemlerde devlet destekli kalkınma çabaları, popülist milliyetçilikler ve egemen otoriter rejimler nasıl bir benzerlik gösterdi? İşçiler ve çiftçiler emperyalizme karşı nasıl direndiler?

Modern Ortadoğu’da İşçiler ve Çiftçiler’de Joel Beinin, 18. Yüzyılın ortasından başlayarak Osmanlı İmparatorluğu ve onun devamı niteliğindeki Müslüman çoğunluğa sahip Balkanlar, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki devletlerdeki çiftçiler, kentli zanaatkârlar ve modern işçi sınıfının tarihini anlatıyor. Sıradan insanların siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatlarına dair Hindistan Madun Çalışmaları ekolünden esinlenerek yeni bir bakış açısı sunuyor.

Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş sürecine de oldukça geniş bir yer ayıran Beinin, bu süreci çalışan kesim açısından bir kopuş değil süreklilik anlatısı olarak yorumluyor. 20. Yüzyılın sonlarına kadar Ortadoğu’da çalışan kesimin yeni gelişen kapitalist dünya düzeni içerisinde nasıl konumlandığını kısmen kendi yaşadığı deneyimler ve ilgili ülkelerde (özellikle Mısır’da) yaptığı çalışmalarından kısmen de ikincil kaynaklar üzerinden inceliyor.

- Joel Beinin, Stanford Üniversitesi’nde Ortadoğu Tarihi profesörü.


Kategori:Tarih Tarih

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi

KOÇ / MODERN ORTADOĞUDA İŞÇİLER VE ÇİFTÇİLER